Vanhan ajan yleisurheilukilpailut

Millaista oli kilpailla yleisurheilukentillä 1900-luvun alkuvuosikymmeninä? Millaista kilpailuja oli seurata katsomosta? 

Se selviää Vanhan ajan yleisurheilukilpailuissa Asikkalan Vesivehmaalla lauantaina 10.6.2017. 

 

 

Raikas kisajuliste valmis netti

Maalaus: Tarja Senne 2017 

 

Tämän koko perheen tapahtuman järjestävät Asikkalan Raikas, Vesivehmaan Vire ja Kalkkisten Kataja ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuma on suunnattu sekä yleisurheilun harrastajille lapsista aikuisiin että muille yleisurheilun ja historian ystäville. Tapahtumaa suojelee Vääksyläinen seiväshyppylegenda Pentti Nikula.
 
 
Kilpailusarjoja on 9-vuotiaista veteraaneihin. Kilpailuun valitut lajit suoritetaan 1920-luvun tyylillä ja säännöillä ja historiallisissa puitteissa Vesivehmaan vanhalla hiilimurskakentällä. Kilpailulajeina ovat ikäsarjasta riippuen 400 m, pituus, kuula, keihäs ja korkeus, joiden lisäksi kaikki ikäsarjat pääsevät juoksemaan 100 m satavuotisen Suomen kunniaksi. Luvassa on siis korkeushyppyä purukasaan ja heittoa molemmin käsin. Pikajuoksijat saavat kaivaa vanhaan tapaan itse lähtökuoppansa.
 
Vaikka kyseessä on kilpailu, tärkeintä on tapahtuman elämyksellisyys ja hauskuus. Kilpailusta ei saa tilastokelpoisia tuloksia, eikä siellä ole tietoteknistä tulospalvelua. Kaikki tehdään vanhaan malliin. Kilpailu sopiikin hyvin kaikille yleisurheilusta ja hieman erilaisesta kilpailukokemuksesta kiinnostuneille ilman tulospaineita.
 
Tapahtumapaikalla on monenlaista oheisohjelmaa, kaikki historiallisessa hengessä. Perheen pienimmät voivat tutustua vanhan ajan pihaleikkeihin touhurasteilla, Veteraanivoimisteluryhmä Ahkeran Ukot esiintyy kahteen otteeseen, Asikkalan Kamarikuoro Cantus Aquae laulaa satavuotiaalle Suomelle ja Vesivehmaan Tuohimestari Erkki Pekkarinenkin on mukana tapahtumassa. Kilpailun ohessa voi tutustua myös näyttelyyn yleisurheilun menneistä vuosikymmenistä. Vesivehmaan Martat pitävät keiton ja kahvin kuumana.
 
Tervetuloa mukaan kilpailemaan tai ihan vain nauttimaan tuulahduksesta yleisurheilun historiaa!
 
Tapahtuma-alueelle on yleisöllä vapaa pääsy.