Hiihtosuunnistuskausi korkattu viidellä AM-mitalilla

Raikkaalaiset aloittivat vuoden 2019 kilpailukauden 2.-3. helmikuuta Hauhon Sisun järjestämissä Hauskin hisuissa. Evolla kilpailtiin launtaina keskimatkan ja sunnuntaina pitkän matkan kilpailu. Molemmat kilpailut olivat kansallisen kilpailun ohella Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut.

Raikkaalta oli kilpailuissa mukana 8 urheilijaa ja heidän matkaansa tarttui 4 AM-kultaa ja 1 AM-hopea. Molempina päivinä kultamitaleihin ylsi Leena Hirvonen, joka sijoittui kansallisessa kilpailussa lauantaina toiseksi ja sunnuntaina kolmanneksi. Kaksi muuta kultamitalia tuli lauantaina Katja Iivoselle (D35) ja Pekka Pökälälle (H70). Katja ylsi myös sunnuntaina mitaleille, mutta mitalin väri himmeni hopeaksi.

Miesten kovatasoisessa pääsarjassa oli Raikkaalta kolme edustajaa. Lauantaina Samuel Pökälä sijoittui heistä parhaimpana sijalle 11. ja jäi harmittavasti aluekilpailun neljänneksi. Sunnuntaina parasta vauhtia piti Jussi Kauppinen 14. sijallaan. Tämä riitti aluekilpailun viidenteen sijaan. Seppo Järvinen oli miehistä ainut molempina päivinä suorituksen saanut ja hän sijoittui kokonaiskilpailun kymmenenneksi. Jussi Kauppisen lauantain tulos hylättiin, sillä hänen EmiTag -leimauslaitteensa hyytyi matkalla eikä varaleimausta ole käytössä. Samuel Pökälä sen sijaan hylättiin sunnuntaina puuttuvan väärällä rastilla käymisen takia.

Naisilla oli edustus tällä kertaa D21C sarjassa pidemmän hiihtosuunnistustauon takia. Sanna Nykänen voitti kilpailun molempina päivinä ja Mona Pökälä varmisti kakkossijoillaan kaksoisvoiton Asikkalaan. Aluemestaruusmitalit jaetaan D21A sarjalle, joten nämä suoritukset eivät oikeuttaneet aluemitaleihin.

Hyvä lumitilanne mahdollistaa hiihtosuunnistuskilpailujen järjestämisen suunnitellun mukaan ja Raikkaan sivuilla tullaan raportoimaan raikkaalaisten kilpailutuloksia alkuvuoden edetessä.